Vučić: Nisam rekao ni da hoću ni da neću ići na samit grupe BRIKS, rekao sam 'videćemo'

Beta pre 12 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 6. septembra da nije rekao ni da će ići ni da neće ići na samit grupe BRIKS u Rusiji, na koji ga je pozvao ruski predsednik Vladimir Putin, i ponovio da će odluku o tome doneti sredinom oktobra.

"Video sam više naslova, video sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I ceo dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao 'videćemo' (da li ću ići na samit grupe BRIKS)", kazao je Vučić tokom obilaska radova na mostu u Malom Zvorniku.

Vučić je rekao da "nema nikakve sumnje" da je od Putina stigao "važan poziv", ali da u vreme samita BRIKS u ruskom Kazanju ima i "ranije zakazane važne posete".

"Konačnu odluku doneću između 10. i 15. oktobra. Srbija vodi samostalnu politiku, kako unutrašnju, tako i spoljnu, i to daje rezultate. Samostalno ćemo donositi odluke i nećemo se odricati ni Rusije ni Kine", naveo je Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je 6. septembra da su mediji "namerno izvrnuli" Vučićevu jučerašnju izjavu o učešću na samitu grupe BRIKS i da su je interpretirali kao da je rekao da neće ići na taj skup u Kazanju 23. i 24. oktobra.

(beta/cmg)

(Beta, 06.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja