Kosta (4) iz Beograda jedini na svetu ima ovu bolest! Preležao koronu, pa prestao da hoda i priča, a njegova majka je pravi primer hrabrosti (foto)

Blic pre 15 dana

Četvorogodišnji Kosta Lešević iz Beograda jedini je na svetu koji ima retku gensku mutaciju. Ovaj nasmejani dečak izgubio je sve motorne i fizičke funkcije, a dugo je čekao na dijagnozu, prvenstveno jer se dosad niko nije susreo sa takvom bolesti. Kosta je pomoću humanih ljudi iz Srbije dobio priliku da ode u Ameriku na ispitivanja i trenutno čeka gensku terapiju koja mora da se napravi specijalno za njega.

Dok genska terapija ne stigne, Kosta bi trebalo da primi lek, ali i on mora da se napravi specijalno za njegove potrebe. Jedino što dečaku i njegovoj porodici trenutno fali je novac koji će pokriti ogromne troškove. Kako nam objašnjava njegova majka Nevena, posle dugih ispitivanja u Americi Leševići su se uputili u Barselonu, na kliniku koja se bavi retkim bolestima, gde su lekari pristali da naprave poseban lek za njegovu gensku mutaciju, kakvu nema niko na svetu.

Barselona »

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja