U severnoj Italiji zbog poplava evakuisano najmanje 1.000 ljudi

Beta pre 13 sati

Oko 100 osoba evakuisano je iz italijanske severne pokrajine Emilija Romanja koja je noćas pogođena jakim kišama i poplavama, javili su danas lokalni mediji.

Reke su poplavile tri okruge Ravenu, Bolonju i oblast oko grada Faence, a gradonačelnici su pozvali meštane da ostanu na gornjim spratovima zgrada.

Najmanje 800 stanovnika oblasti Ravene i skoro 200 u pokrajini Bolonje proveli su noć u skloništima, školama i sportskim centrima zbog preplavljenih lokalnih reka.

Prekinut je saobraćaj vozova i škole su zatvorene širom te pogođene oblasti, a građanima je savetovano da izbegavaju putovanja i rade od kuće gde je moguće.

Oblast oko grada Faence se još oporavlja od razornih poplava koje su pogodile pokrajinu Emilija Romanja u maju 2023. u kojima je život izgubilo 17 ljudi a načinjena šteta od više milijardi evra.

Gradonačelnik Faence Masimo Izola rekao je da je noć bila dramatična, da su čekali da poplavni talas prođe gradom, da je došao vrlo blizu granice ali da je zahvaljujući radovima napravljenim tokom prošle godine uspeli da izbegnu preplavljivanje centra grada.

Više centralnih i istočnih evropskih država zahvaćeni su jakim poplavama poslednjih dana uključujući Austriju,Češku, Poljsku i Rumuniju a broj žrtava u tom regionu porastao je na 20.

(Beta, 19.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja