Totalni slom Putinove armije: Isplivale najveće tajne ruske vojske koje dokazuju kakav pakao se odvija: Klanica u kojoj stradaju i Srbi upravo je postala gora

Blic pre 4 sati

Najveće tajne ruske vojske isplivale su na videlo nakon što su objavljena dokumenta iz Kurska, u kojima se navodi da su Rusi mesecima unapred znali za plan Ukrajine da upadne u tu oblast. U odbranu su poslati slabo obučeni regruti, bez adekvatne opreme, koje su snage Kijeva ubrzo zarobile. Uz to, analiza BBC-a utvrdila je da je najmanje 70.000 pripadnika ruske vojske poginulo u Ukrajini. U pitanju su većinski regruti koji su "bačeni u borbu" bez obuke, a među njima ima i srpskih dobrovoljaca.

Dokumenta iz Kurska u koje je "Gardijan" imao uvid sugerišu da su Rusi dobili obaveštajne informacije o proboju granice mesecima pre nego što se zapravo dogodio. Dokument od 4. januara govori o „potencijalu za proboj na državnu granicu“ ukrajinskih oružanih grupa i nalaže pojačanu obuku kako bi se pripremili za odbijanje svakog napada. Nešto kasnije, 19. februara, komandanti jedinica su dobili upozorenje o ukrajinskim planovima za „brz upad na rusku teritoriju".

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja