Amerikanka posetila Evropu, zapadne zemlje je oduševile, na Balkanu doživela šok života: "Osećam se kao plen, muškarci su me gledali dok su bili sa ženom i decom"

Blic pre 5 sati

Iv Kovač, devetnaestogodišnja putnica iz Konektikata, započela je svoju solo avanturu po Evropi samo nekoliko meseci nakon što je napunila 18 godina. U tri meseca, obišla je sedam evropskih zemalja, ali jedno od najneprijatnijih iskustava doživela je u Albaniji, gde kaže da se nije osećala bezbedno. "Muškarci! Osećala sam se kao plen," prisetila se Iv, napominjući da su je čak i muževi u društvu svojih žena otvoreno posmatrali dok je prolazila ulicom.

Tokom putovanja, Iv je dokumentovala svoja iskustva na Instagramu, gde je pod imenom "Outodor Iv" prikupila 154.000 pratilaca. Njena avantura nije bila samo o istraživanju sveta, već i o dokazivanju da svet, iako ogroman, može biti pun dobrih ljudi. "Bila sam u pravu," kaže Iv, iako su neka iskustva, posebno u Albaniji, ostavila gorak ukus. Iv je ispričala nekoliko neprijatnih situacija koje su joj se dogodile u Albaniji. "U supermarketu mi je neko dodirivao kosu,

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja