Sutra u Novom Pazaru Dan žalosti zbog pogibije pet osoba u sudaru sa vojnim vozilom

Beta pre 3 sata

 Grad Novi Pazar proglasio je utorak, 24. septembar, za Dan žalosti na teritoriji grada zbog pogibije pet osoba u sudaru vozila Vojske Srbije (VS) i putničkog automobila.

Odlukom Gradske uprave, zastave u Novom Pazaru biće spuštene na pola koplja a medijima i ugostiteljskim objektima upućen je apel da programe prilagode Danu žalosti.

U sudaru borbenog vozila Vojske Srbije i putničkog automobila na putu između Kraljeva i Raške u mestu Bojanići, u subotu je poginulo pet osoba, a jedna je povređena.

Stradali su vozač putničkog automobila D. L. (33), njegova deca L. L. (10), L. L. (7) i M. L. (1), kao i putnica D.K. (27),

Supruga vozača M.L. (32) je povređena u sudaru ali je na sopstveni zahtev, puštena na kućno lečenje.

Oni su živeli u Raški, ali će u utorak biti sahranjeni na pravoslavnom groblju Šestovo, u Novom Pazaru, gradu u kojem su rođeni.

Zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu zadržala vozača M.V. (54) koji je upravljao vozilom Vojske Srbije.

"Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na dalje postupanje", navela je policija.

(Beta, 23.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja