Od 10.: Novembra samo ovako ćemo ulaziti u EU! Ostavljaćemo otiske prstiju i slike, a od marta kreće i naplata: Evo šta se sve menja i šta to znači za građane?

Blic pre 4 sati

Nova pravila za ulazak u Evropsku uniju koja stupaju na snagu od novembra meseca zbunjuju mnoge građane. Pre četiri godine najavljena su nova pravila za sve one kojima nije potrebna viza za ulazak u EU, softer koji bi trebalo da krene od 10. novembra skoro je gotov, a prema rečima direktora YUTE, Aleksandra Seničića, sistem će služiti za kontrolu ulaska i izlaska iz zemlje.

Seničić je istakao i da će ovaj sistem važiti od novembra do maja 2025. godine, a putnici će morati da se prijave čak četiri dana pre putovanja (96 sati). - U pitanju je EES (Entry/Exit System) koji služi za kontrolu ulaska i izlaska u EU i on će važiti do maja meseca 2025. godine - kaže Seničić. Ovo su specifična pravila i evo kako će izgledati u narednih šest meseci: Seničić objašnjava da popunjavamo najosnovnije podatke, kao što smo popunjavali u vreme korone.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja