Kokanović: Protest ispred Skupštine će biti održan, bez obzira da li će biti sednice o litijumu

Beta pre 4 sati

 Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da će večerašnji protest ispred Skupštine Srbije biti održan u 19 sati, bez obzira da li bude održana sednica o predlogu zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora.

"Mi znamo da je naša predsednica Skupštine (Ana Brnabić) veliki lažov, ona je 2022. godine zaustavla projekat Jadar i rekla da je stavila tačku, da je završeno sa Rio Tintom", rekao je Kokanović u video-obraćanju na Fejsbuku udruženja "Ne damo Jadar".

Prema njegovim rečima, dve godine od tada, kada su svi izbori prošli, vlast je počela da oživljavaja taj projekat.

"Nije nemoguće da se i danas započne ta vanredna sednica, koja treba da se održi. Imali su vremena dovoljno da se organizuju, ali nisu hteli, jer očigledno im ne odgovara da se čuje na medijima sa nacionalnom frekvencijom da neko kaže nešto negativno o ovom planiranom projektu koji je katastrofalan", ocenio je Kokanović.

Naveo je da je Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) iznela stav da projekat "Jadar" ne bi smeo da se realizuje, kao i više naučnika, dodajući da njima ekološka udruženja veruju.

"Mi verujemo našim stručnjacima koji svojim potpisom, licencom i imovinom garantuju za svaku reč i broj koji napišu, za razliku od njihovih stručnjaka koji ne smeju da kažu svoje ime i prezime", dodao je on.

(Beta, 30.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja