Uživo izraelske snage ušle u Liban! Vojska Tel Aviva sprovodi tajne akcije, zvaničnik sve priznao: "Pokrenute su operacije na jugu zemlje"

Blic pre 34 minuta

Situacija na Bliskom istoku gotovo svakog trenutka preti da dodatno eskalira, imajući u vidu da Izrael sprovodi žestoke napade na Liban. Jutros je granatiran i centar glavnog grada Bejruta, pri čemu su ubijeni lideri Hamasa i Narodnog fronta za oslobođenje Palestine. Sve ovo pomno prati Amerika, koja strahuje od sledećeg postupka Irana. Najnovije informacije sa Bliskog istoka pratite uživo na sajtu "Blica".

Uoči mogućeg kopnenog napada na Liban, izraelske specijalne snage već sprovode istražne operacije unutar Libana. Izraelski zvaničnik rekao je za "NBC News" da su operacije pokrenute u južnom Libanu. Spomenute operacije osmišljene su za prikupljanje obaveštajnih podataka i ispitivanja položaja Hezbolaha. On tvrdi da takve operacije traju mesecima i da ne znače nužno skori početak kopnenog napada. Zamenik generalnog sekretara Hezbolaha Naim Kasem obratio se

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja