Uživo izraelske snage ušle u Liban! Vojska Tel Aviva sprovodi tajne akcije, zvaničnik sve priznao: "Pokrenute su operacije na jugu zemlje"

Blic pre 58 minuta

Situacija na Bliskom istoku gotovo svakog trenutka preti da dodatno eskalira, imajući u vidu da Izrael sprovodi žestoke napade na Liban. Jutros je granatiran i centar glavnog grada Bejruta, pri čemu su ubijeni lideri Hamasa i Narodnog fronta za oslobođenje Palestine. Sve ovo pomno prati Amerika, koja strahuje od sledećeg postupka Irana. Najnovije informacije sa Bliskog istoka pratite uživo na sajtu "Blica".

Sve strane u sukobu u Libanu, Izrael i libanska militantna grupa Hezbolah, treba da obustave sukobe jer samo prekid vatre može da vrati stabilnost i bezbednost u region Bliskog istoka, izjavio je danas portparol britanskog premijera Kira Starmera. Izraelske odbrambene snage (IDF) i izraelska obaveštajna služba Šin Bet potvrdile su u zajedničkom saopštenju da je komandant palestinske militantne grupe Hamas u Libanu Fateh Šerif ubijen u izraelskom vazdušnom napadu.

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja