"Sramotan predlog Zakona koji unižava: Parlament!" Ana Brnabić o predstojećoj sednici Skupštine o litijumu: "Pravi se politički rijaliti"

Blic pre 4 sati

Sutra će se u 10 sati poslanici okupiti sa jednom tačkom dnevnog reda – raspravom o predlogu opozicije da se zabrani istraživanje, eksploatacija i prerada litijuma i bora. Predsednica parlamenta Ana Brnabić kaže da je sve spremno za sednicu i naglasila važnost teme za građane koji su zabrinuti zbog potencijalnih posledica. Navela je da će se pristupiti iz tog ugla, ali je dodala da je predlog zakona neosnovan i da ga je trebalo vratiti na doradu.

Na zahtev 86 poslanika, Skupština će razmatrati izmene i dopune Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima. Ana Brnabić je izrazila čuđenje zbog insistiranja opozicije da se predsednik Aleksandar Vučić ne pojavi na sednici, smatrajući da je reč o ključnom pitanju za Srbiju. "To pokazuje da ne veruju u snagu svojih argumenata," rekla je Brnabićeva, dodajući da je Vučić razgovarao sa svim zainteresovanim stranama na lokalnom nivou o temi litijuma. Brnabićeva je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja