Ela Ninić Krstić iz Tel Aviva za Insajder: Građani Izraela znaju da rat ne može da se završi dok se svi oteti ne vrate kućama (VIDEO)

Insajder pre 4 sati

Povodom godišnjice terorističkog napada Hamasa na Izrael, sociološkinja srpskog porekla Ela Ninić Krstić rekla je u emisiji "Marker“ na Insajder televiziji da se život u toj zemlji umnogome promenio i da mnogi govore o tome da "postoji život u Izraelu pre 7. oktobra 2023. i posle toga“. Kako je istakla u uključenju iz Tel Aviva, građani Izraela se osećaju ugroženo, ali shvataju da rat ne može da se završi dok svi kidnapovani ne budu vraćeni kućama.

'Rat je počeo tačno pre godinu dana napadom Hamasa na Izrael i taj rat traje do danas. Stravične stvari su se dešavale tog 7. oktobra, to je bio napad iz vazduha, ali i s kopna. Tu je ušlo, kako se govori, od pet hiljada do šest hiljada Hamasovih ljudi, možda i običnih Palestinaca koji su krenuli... Ušli su u pola sedam ujutru u Izrael i napali 22 naselja simultano. Taj napad i masakr koji su oni tada izvršili trajao je satima, 10 - 15 sati“, podsetila je Ninić

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja