Vučić sa američkim zvaničnikom Kasanofom razgovarao o EU integracijama i stabilnosti regiona

Beta pre 4 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u sredu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, sa kojim je imao, kako je rekao "dobar sastanak".

Vučić je rekao da su razmatrali "ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i EU integracije Zapadnog Balkana kao i o regionalne i svetske izazove koji utiču na stabilnost celog regiona."Govoreći o situaciji u regionu predsednik Srbije kakazao da je prevashodno "naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM".

"Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija", dodao je Vučić.

On je rekao da su posebno razgovarali o potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD uz "unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu".

Rekao je da je ukazao na značaj dijaloga između dve zemlje, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nisu saglasni. (beta/cmg)

(Beta, 09.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja