Šabić za Marker: Ne iznenađuje curenje informacija sa suđenja za „Ribnikar“, i funkcioneri odavali slične podatke (VIDEO)

Insajder pre 4 sati

Advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je u emisiji „Marker“ na Insajder televiziji da ne iznenađuje curenje informacija sa suđenja za zločin u OŠ „Vladislav Ribnikar“, jer je bilo slučajeva u kojima su i najviši državni funkcioneri, kako kaže, paradirali u javnosti otkrivajući vrlo slične podatke. Ne smatra da će deo medija koji je objavljivao podatke iz sudskog postupka zatvorenog za javnost biti kažnjeni zbog toga.

Šabić kaže da je informacije sa suđenja, medijima mogao da dostavi bilo ko od prisutnih u sudnici. Hipotetički je, objašnjava, moguće naći izvršioca. „Ali, vi ovde imate jedan relativno širok krug ljudi koji je mogao da stavi na raspolaganje svojim ’omiljenim’ medijima određene informacije. I glavni problem je što novinari koji su to objavili nisu dužni da otkriju svoj izvor. Postoji tajnost novinarskog izvora i ovo je van one zone gde zakon obavezuje novinare ili

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja