Gaza: Više od 40 Palestinaca ubijeno u današnjim napadima; Izrael: Slušaćemo SAD, ali ćemo postupati prema svom interesu

RTS pre 23 minuta

Bukte sukobi na Bliskom istoku. Izraelski vojnici izveli su danas napade širom Pojasa Gaze u kojima je ubijeno najmanje 40 Palestinaca, uz pojačani pritisak izraelske vojske oko izbegličkog kampa u Džabaliji na severu okupirane palestinske enklave gde se vode borbe sa pripadnicima Hamasa. Iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopšteno je da će Izrael slušati Sjedinjene Američke Države, ali će svoje akcije sprovoditi prema vlastitom nacionalnom interesu.

Turska poziva na "bojkot" i uvođenje sankcija Izraelu Šef diplomatije Turske pozvao je međunarodnu zajednicu na sankcije Izraelu i prekid svake vrste podrške u vezi sa sukobom na Bliskom istoku. "Došli smo do granice kada su u pitanju reči, diplomatija i međunarodna politika. Moramo da počnemo sa sankcijama“, rekao je ministar spoljnih poslova Hakan Fidan delegatima vladajuće stranke na sastanku o Palestini, ističući da "Izrael treba bojkotovati“. (Al Jazeera)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja