Amerika razotkrila planove izraela! Svet bruji o poruci upućenoj Beloj kući: "Samo vi verujte da imate kontrolu nad situacijom"

Blic pre 12 sati

Izrael nema dovoljno vojnih kapaciteta da se nosi sa iranskim nuklearnim programom, posebno ne bez moguće pomoći Sjedinjenih Američkih Država, zaključak je analitičke kompanije The Soufan Center objavljen samo nekoliko sati nakon što je "dobro obavešten izvor" rekao je za Vašington post da meta izraelske odmazde neće biti nuklearna, pa čak ni naftna postrojenja, kako se (legitimno) pretpostavljalo nedeljama.

Informacija još uvek nije zvanična, već samo "glasine", ali ni to nije zanemarljivo, jer američki mediji imaju veoma verodostojne izvore u samom vrhu, kako Stejt departmenta, tako i izraelske vlade. Drugim rečima, kada američki mediji objave ovakvu vest, to znači da: a) neko iz Netanjahuovog bliskog kruga želi da plasira ovu informaciju da vidi kako će ona uticati na međunarodnu zajednicu i, što je još važnije, na tržište; i b) da pošalje (ne)diplomatsku poruku,

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja