Lepa vest za hiljade studenata u Srbiji: Ako studirate na ovih 20 fakulteta očekuje vas stipendija od 20.000 dinara: Proverite da li ispunjavate ova tri uslova!

Blic pre 9 sati

Ministarstvo prosvete omogućilo je posebnu stipendiju u iznosu od 19.800 dinara narednih 12 meseci, studentima u Srbiji koji se školuju za nastavnike fizike, hemije, matematike, informatike, biologije, srpskog, engleskog i nemačkog jezika. Novčani podsticaj dobijaju i budući učitelji i vaspitači, a stipendija se prima od druge godine. Ipak, postoje i uslovi za to, a prijave su već počele.

Pravo da se prijave na konkurs za posebnu stipendiju imaju studenti državnih visokoškolskih ustanova upisani prvi put u tekućoj školskoj godini u drugu ili treću godinu studija prvog stepena određenih studijskih programa. Uslov je da budu na budžetu, da nisu u radnom odnosu, da nisu gubili nijednu godinu tokom studija, da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 7,50. Takođe, treba da su državljani Srbije i da imaju

Povezane vesti »

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja