Poginuo pevač bivše britanske pop grupe One Direction

Lijam Pejn je imao 31 godinu. Pronađen je mrtav u Argentini.

BBC News pre 3 sata
Getty Images

Britanski pevač i bivši član pop grupe One Direction Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentini, saopštile su lokalne vlasti.

Pejn, koji je imao 31 godinu, pao je sa trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu, saopštila je policija.

Hitna pomoć je brzo stigla na mesto nesreće, ali je Pejn već bio mrtav.

„Lijam Džejms Pejn, bivši pevač i gitarista One Direction, preminuo je posle pada sa trećeg sprata hotela u oblasti Palerma", navodi se u saopštenju policije.

Dodali su i da je pre toga policija dobila prijavu „o agresivnom ponašanju muškarca, verovatno pod dejstvom droge ili alkohola".

Argentinske vlasti su pokrenule istragu i pokušavaju da utvrde šta je uzrok nesreće.

Pejn je stekao svetsku slavu kao deo veoma popularnog tinejdž benda u kojem su bili i Hari Stajls, Luis Tomlinson, Najl Horan i Zejn Malik.

U argentinsku prestonicu Pejn je došao kako bi prisustvovao koncertu drugog bivšeg člana ove grupe, Najla Horana.

Getty Images
Nekadašnji članovi grupe One Direction: Pejn, Tomlison, Stajls, Malik i Horan

Pejn, rođen 29. avgusta 1993. godine, dva puta je učestvovao u britanskoj televizijskoj emisiji Iks faktor, 2008. i 2010. godine.

Prvi put mu je sudija i muzički producent Sajmon Kauel savetovao da prvo završi školu, pa da se prijavi za takmičenje u kojem se nadmeću mladi talenti, pre svega pevački.

Dve godine kasnije, Pejn se ponovo prijavio za takmičenje, otpevavši pesmu Cry Me A River Džastina Timberlejka, a nastupom je impresionirao sve sudije.

Potom je sa Horanom, Malikom, Stajlsom i Tomlinsonom osnovao pop grupu One Direction.

Iako nisu pobedili u Iks faktoru, bend je postao jedan od najpopularnijih u istoriji pop muzike i prodao je 70 miliona ploča širom sveta.

Grupa je prestala da nastupa 2016. godine, a Pejn i ostali članovi nastavili su solo karijere.

„Lijam je bio ključni član benda. Pomogao je u pisanju mnogih pesama i, naravno, imao je veoma uspešnu solo karijeru posle raspada benda", kaže novinar BBC-ja Mark Sevidž.

Getty Images
Pejn i Šeril Kol su 2017. godine dobili dečaka

Pejn je 2017. godine objavio debitantski solo singl Strip That Down koji je dostigao treće mesto na britanskoj top-listi, a duet sa Ritom Orom, For You, sa saundtreka filma Fifty Shades Freed, ušla je u prvih 10.

Lijam Pejn je nakratko bio u vezi sa Šeril Kol, popularnom britanskom pevačicom i bivšom članicom grupe Girls Aloud, sa kojom ima sina.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

(BBC News, 10.17.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja