Više od 120 novih nalazišta minerala otkriveno u Kini 2023

Beta pre 4 sati

Ukupno 124 mineralna nalazišta otkrivena su u Kini u 2023. godini, navodi se u izveštaju koji je objavilo Ministarstvo prirodnih resursa.

Izveštaj pod nazivom "Mineralni resursi Kine 2024" objavljen je na tekućoj 26. Konferenciji i izložbi o rudarstvu u Kini koja se održava u severnom kineskom gradu Tjanđinu.

Izveštaj se fokusira na novi napredak postignut od 2023. godine u geološkim i rudarskim istraživanjima i procenama, istraživanje i razvoj mineralnih resursa, kao i ekološku obnovu rudnika, između ostalog.

Od 124 novo otkrivena mineralna nalazišta, 16 su nalazišta krečnjaka za građevinarstvo, a 10 su nalazišta grafita, što ih svrstvava među najzastupljenije. Do kraja 2023. godine, ukupno 173 vrste minerala su otkrivene u Kini.

Izveštaj beleži da su, u pogledu istraživanja nafte i gasa, postignuti veliki proboji u novim slojevima i novim zonama u velikim naftnim i gasnim basenima kao što su Tarim, Đungar i Bohajski zaliv.

Što se tiče istraživanja minerala koji nisu povezani sa naftom i gasom, značajan napredak postignut je u istraživanju uglja, bakra, zlata, litijuma i fosforita.

Četvorodnevna konferencija i izložba završava se u petak 18. oktobra.

(Beta, 17.10.2024)

Kina »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja