Kina

Bidenova hvalisavost: Strategija, taština ili kockanje

Al Jazeera pre 1 sat
Predsjednik Biden izgleda posuđuje više od nekoliko stranica iz priručnika za vanjsku politiku Ronalda Reagana iz 1980-ih. Šta se dešava s Joeom? Sav se dao u hvalisanje iako, kao dobar katolik, zna da je oholost najgori od sedam grijeha! Svega… »

Kina ublažava epidemiološke mere u Pekingu

Nova pre 1 sat
U delovima Pekinga, gde se smatra da je manji rizik od širenja zaraze koronavirusom, gradske vlasti će, kako su najavile, ublažiti protivepidemijske mere da bi omogućile vraćanje normalnom životu. Vlasti glavnog grada Kine su tako najavile… »

Bašele: "Kina da razmotri mere protiv terorizma"

B92 pre 2 sata
Komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele, čiju posetu Kini kritikuju organizacije, rekla je da je pozvala Peking da razmotri mere protiv terorizma. Bačelet je ponovila da njeno šestodnevno putovanje u tu azijsku zemlju, koje je završeno u subotu i… »

Zvaničnica UN za ljudska prava brani svoju posetu Kini

Slobodna Evropa pre 2 sata
Šefica UN-a za ljudska prava Mišel Bašele (Michelle Bachelet), čiju retku posetu Kini su kritikovale grupe za ljudska prava i zapadne zemlje, rekla je da je pozvala Peking da preispita svoju politiku borbe protiv terorizma da bi je uskladio sa… »

Šefica UN za ljudska prava kaže da njena poseta Kini „nije bila istraga“

N1 Info pre 2 sata
Šefica UN za ljudska prava rekla je u Kini da njena poseta koju završava "nije bila istraga" i pozvala Peking da zaustavi "arbitrarne" mere usmerene na muslimansku manjinu Ujgura. Tokom onlajn konferencije za novinare na kraju njene višednevne posete… »

Santareli odabrao 14 igračica za prvu sedmicu Lige nacija: Ovo je važan test za mene

Sportski žurnal pre 2 sata
Srbija će u Ankari od 31. maja do 5. juna igrati protiv Belgije, Tajlanda, Bugarske i Holandije. Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli saopštio je spisak od 14 igračica, koje će igrati tokom prve sedmice Lige nacija u… »

Odbojkašice spremne za novi izazov Selektor Santaneli odabrao 14 igrača za prvu nedelju Lige nacija

Alo pre 2 sata
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli saopštio je ove subote spisak od 14 igračica, koje će igrati tokom prve sedmice Lige nacija u Ankari. Srbija će u Ankari od 31. maja do 5. juna igrati protiv Belgije, Tajlanda… »

Ujgursko pitanje ponovo goruća tema: Peking na meti kritika, UN pozvale Kinu da preispita svoju borbu protiv terorizma

Srbija danas pre 2 sata
Bašele je započela svoje putovanje u Kinu. Visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bašele, čiju su retku posetu Kini kritikovale grupe za ljudska prava i zapadne zemlje, izjavila je da je pozvala Peking da preispita svoju politiku borbe protiv… »

Predsenik Nikaragve: SAD doživljavaju trenutak šizofrenije

Pravda pre 4 sati
SAD želi da potčine Rusiju, Kinu i ceo svet, ne shvatajući da je to nemoguće. SAD doživljavaju „trenutak šizofrenije“, želeći da potčine Rusiju, Kinu i ceo svet, ne shvatajući da je to nemoguće, izjavio je predsednik Nikaragve Danijel… »

Nova nacionalistička zvezda u turskoj: Tvrdi da će izbeglice da "otmu zemlju" i traži države turskih naroda od balkana do…

Blic pre 4 sati
Devetnaesti maj je državni praznik u Turskoj. Simboličan dan koji je turskoj omladini posvetio osnivač države Mustafa Kemal Ataturk. Otac zemlje je 19. maja 1919. započeo oslobodilački rat protiv zapadnih sila, koji je trajao do osnivanja republike… »

Vesti dana »