Kina - vesti

Kina objavila nove mere protiv rodne diskriminacije u kompanijama

Novi magazin pre 2 sata
Kina je objavila nove mere protiv rodne diskriminacije u kompanijama kojima se poslodavcima zabranjuje da postavljaju određena pitanja kandidatkinjama za posao, kao što su da li su udate i da li imaju decu.
U nekim kompanijama u Kini odgovori na ta pitanja mogu da diskvalifikuju kandidate. Druge firme su eksplicitne i u oglasima za posao navode da traže jedino muškarce. Mnogi su pozdravili vladinu jučerašnju objavu koja zabranjuje... »

Tesla počeo sa isporukama Modela 3 u Kinu nedelju dana pre najavljenog roka

Auto blog pre 3 sata
Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" počeo je sa isporukama svog "modela 3" u Kinu, i to nedelju dana pre najavljenog roka. Kineski sajt "Pejper" prenosi da je pošiljka od preko 1.600 "modela 3" već stigla u Šangaj, iako je kompanija Ilona Maska prošlog meseca najavila da će isporuke... »

Salman pohvalio odnose Saudijske Arabije i Kine

Slobodna Evropa pre 4 sata
Poseta saudijskog prestolonaslednika usledila je u periodu kada je Rijad na udaru kritika Zapada zbog stanja ljudskih prava u zemlji i sukoba u Jemenu. Pozivajući se na izveštaje o porastu bilateralne trgovine za 33 odsto u toku prošle godine, Salman je rekao da su se isplatili kontakti na visokom... »

Tesla na putu do Kine, nedelju dana pre roka

B92 pre 6 sati
B92: Tesla na putu do Kine, nedelju dana pre roka
Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" počeo je sa isporukama svog "modela 3" u Kinu, i to nedelju dana pre najavljenog roka.
Kineski sajt "Pejper" prenosi da je pošiljka od preko 1.600 "modela 3" već stigla u Šangaj, iako je kompanija Ilona Maska prošlog meseca najavila da će isporuke krenuti tek u martu, podseća CNBC. Ta kompanija je u januaru počela... »

Amerika pravi strategiju „trojanskog konja“ protiv Rusije i Kine

Sputnik pre 8 sati
Pentagon pravi novu strategiju vođenja borbe protiv Rusije i Kine, čija glavna karakteristika je u „tajnom ulasku“ u dubinu teritorije protivnika, izjavio je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfajn, piše „Telepolis“.
Prema rečima američkog generala, izrada nove strategije je odgovor na „pretnju“ koja dolazi od Rusije i Kine, dok će čitav proces njene izrade trajati oko godinu dana, pri čemu će troškovi iznositi oko 135 milijardi dolara.... »

Amerika pravi strategiju "trojanskog konja" protiv Rusije i Kine

Vesti online pre 9 sati
Pentagon pravi novu strategiju vođenja borbe protiv Rusije i Kine, čija glavna karakteristika je u „tajnom ulasku“ u dubinu teritorije protivnika, izjavio je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfajn, govoreći na Brukinskom istraživačkom institutu u Vašingtonu, piše Telepolis.
Po rečima američkog generala, izrada nove strategije je odgovor na „pretnju“ od strane Rusije i Kine, dok će čitav proces izrade trajati oko godinu dana, pri čemu će troškovi iznositi oko 135 milijardi dolara. Goldfajn je... »

Stravična nesreća u Kini: Radnika užarena peć lansirala u vazduh! (uznemirujući video)

Kurir pre 9 sati
Dramatičan snimak teške nesreće na radu u Kini prikazuje eksploziju koja je lansirala jednog radnika u vazduh.
Nesreća se navodno dogodila u hidrogenizacijskom postrojenju, a žrtva je bio Vang Moumou, koji je prekršio bezbednosna pravila. Upozoravamo čitaoce da je snimak uznemirujuć: Glavni uzrok nesreće je spontano zapaljenje, koje je... »

Pentagon razrađuje novu strategiju za ratovanje protiv Rusije i Kine

Pravda pre 12 sati
Pentagon razrađuje novu strategiju vođenja ratnih dejstava protiv vojno moćnih država kao što su Rusija i Kina, a njena glavna osobenost biće u skrivenom prodoru u dubinu teritorije protivnika – izjavio je elitni američki general Dejvid Goldfajn.
On je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD, a u govoru koji je održao na Brukingskom istraživačkom institutu u Vašingtonu dodatno je otkrio i objasnio: „Nova strategija je reakcija na pretnje sa strane Rusije i Kine. Rad na... »

Ove fontane rade samo ako vrištite najjače što možete: Neverovatan izum iz Kine (video)

Telegraf pre 12 sati
Što jače vrištite, mlaz je sve veći
Fontane koja rade na vrisak nalaze se u Kini, a da biste ih "pokrenuli", treba da vrištite najjače što možete. "Vrišteće fontane" najnoviji je trend koji se pojavljuje širom Kine i koji oduševljava turiste. Odličan su način da se oslobodite i stresa, a pritom imate... »

Istraživanje: Zašto Srbi vole Rusiju i Kinu više nego bilo ko drugi na svetu

Blic pre 21 sat
Srbija uz Kazahstan ima najlepše mišljenje o međunarodnoj politici Rusije i Kine, dok građani Kosova gaje najpozitivniji stav prema SAD, pokazuje istraživanje "Gallupa". Takav rezultat skrojile su decenije stereotipa, predrasuda, stavova formiranih na bazi emocija... Ukratko - očekivan je. Reč je o... »

©2019 Netmark d.o.o.