Kina - vesti

Američki razarač u Južnom kineskom moru, upozorenje Kine

N1 Info pre 1 sat
Brod kineske mornarice upozorio je američki razarač da napusti kineske teritorijalne vode nedaleko od spornog ostrva u Južnom kineskom moru
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je američki razrač Hoper primećen 12 nautučkih milja od ostrva Huangjan u noći izmedju srede i četvrtka. Američki brod je "ugrozio suverenitet i bezbednosne interese... »

Kina: Nova odbrambena strategija SAD — hladnoratovska

Sputnik pre 1 sat
Nova odbrambena strategija Amerike podseća na način razmišljanja iz vremena Hladnog rata koje može dovesti do toga da globalni mir i razvoj ostanu samo ideali do kojih je nemoguće stići, saopštila je Ambasada Kine u SAD.
Kako se navodi u saopštenju, upravo mir i razvoj na globalnom planu glavni su zadaci današnjice, nešto ka čemu treba da teži celokupno čovečanstvo, a ukoliko pojedinci na svet budu gledali kroz hladnoratovsku prizmu, onda će oni... »

Kina optužuje Ameriku za narušavanje suvereniteta

Al Jazeera pre 3 sata
B92: Peking upozorio razarač SAD: "Ovo su naše vode, izlazite"
Američki razarač USS Hopper je došao 12 nautičkih milja od otoka Huangyan u Južnom kineskom moru.
Ministarstvo vanjskih poslova Kine optužilo je američku ratnu mornaricu da je njihov brod povrijedio kineske teritorijalne vode, prenosi Reuters. Službeni Peking je upozorio da će poduzeti "sve neophodne mjere“ da zaštiti svoj... »

Nova američka strategija: "Rusija je mnogo drskija od Kine"

Blic pre 8 sati
Američka vojska stavila je u središte svoje nove nacionalne obrambene strategije, objavljene u petak, suprotstavljanje Kini i Rusiji, što je poslednja u nizu promena američkih prioriteta nakon više od petnaest godina fokusiranja na borbu protiv islamskih militanata.
Strateški dokument, prvi takav od 2014. godine, postavlja prioritete za američko ministarstvo obrane koji bi se trebali odraziti u budućim izdvajanjima za obranu. Pentagon je verziju tog dokumenta na 11 stranica objavio u petak,... »

Kini fali 60 miliona žena

OK radio pre 4 sata
Zbog većeg broja muškaraca nego žena u Kini, neveste dostižu astronomske cene, a društvo i ekonomija moraju se prilagoditi novonastaloj situaciji, piše The Economist u nedavnom članku.
Kina je patrijarhalno društvo, što znači da se mlada nakon udaje seli u muževu kuću, gde se mora brinuti o svekrvi i svekru. Kinezi takođe puno više vrednuju sinove od ćerki. Međutim, za razliku od zemalja u kojima se plaća... »

Kina optužuje američki razarač za narušavanje suvereniteta

Sputnik pre 5 sati
Ministarstvo spoljnih poslova Kine danas je optužilo američki razarač da je ušao u kineske teritorijalne vode bez dozvole, dodajući da će ta zemlja preduzeti „neophodne mere“ kako bi zaštitila svoj suverenitet.
Američki razarač „Hoper“ se 17. januara približio ostrvu Huangjan u Južnom Kineskom moru, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters. Kineska mornarica je naredila američkom brodu da se povuče pošto je utvrdila njegov identitet,... »

Kini fali 60 miliona žena

BizLife pre 5 sati
Foto: ziwuwu.com Zbog većeg broja muškaraca nego žena u Kini, neveste dostižu astronomske cene, a društvo i ekonomija moraju se prilagoditi novonastaloj situaciji, piše The Economist u nedavnom članku. Kina je patrijarhalno društvo, što znači da se mlada nakon udaje seli u muževu kuću, gde se mora... »

Nova vojna strategija SAD: Kina i Rusija glavni rivali

Sputnik pre 7 sati
Pentagon je objavio novu vojnu strategiju SAD u kojoj su kao glavni konkurenti označene Kina i Rusija, Severna Koreja i Iran.
To je, kako ocenjuje Rojters, najnoviji znak da su se američki prioriteti pomerili posle više od 15 godina tokom kojih su se SAD fokusirale na borbu protiv islamističkih ekstremista. Predstavljajući novu strategiju, ministar... »

U Kini rođeno manje beba u 2017. godini

Večernje novosti pre 19 sati
Broj novorođene dece pao je u Kini u 2017. godini iako je ukinuta politika jednog deteta, pokazuju danas objavljeni statistički podaci
PEKING - Broj novorođene dece pao je u Kini u 2017. godini iako je ukinuta politika jednog deteta, pokazuju danas objavljeni statistički podaci. Ukupno je rođeno 17,23 miliona beba prošle godine u odnosu na 17,86 miliona 2016.... »

Meka i oštra moć Kine

Danas pre 23 sata
* Dok se mekom moći upotrebljava privlačnost kulture i vrednosti da bi se povećala snaga neke zemlje, oštra moć pomaže autoritarnim režimima da iznude način ponašanja kod kuće i manipulišu javnim mnjenjem u inostranstvu
Kina je investirala milijarde dolara da bi pojačala svoju meku moć, ali je nedavno pretrpela žestoku kritiku u demokratskim zemljama. U novom izveštaju Nacionalne zadužbine za demokratiju se tvrdi da je potrebno da ponovo... »

Morbile: Obavezna vakcina za medicinsko osoblje?

Mondo  pre 5 sati  još 11 povezanih

Đoković u osmini finala AO

Beta  pre 5 sati  još 28 povezanih

Italijani ćute, niko ne zna šta će biti sa Fijatom u Srbiji

Nova ekonomija  pre 6 sati  još 3 povezane

Tramp optužio demokrate za blokadu federalnih službi

Novi magazin  pre 2 sata  još 23 povezane
©2018 Netmark d.o.o.