Kina - vesti

Na tender za RTB Bor prijavile se tri kompanije, iz Kanade, Kine i Rusije

SEEbiz pre 2 minuta
BEOGRAD - Na tender za strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) prijavile su se tri kompanije iz Kanade, Kine i Rusije, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije.
Kako su naveli, komisija za sprovodjenje postupka pregleda dostavljenu dokumentaciju. Rok za dostavljanje ponuda istekao je danas, a sedam kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju po ceni od 10.000 dolara. Tenderom... »

Standard: EU, Rusija, Kina, SAD, Turska — svi bi da utiču na Balkan

Sputnik pre 13 minuta
Austrijski list „Standard“ piše da i Evropska unija, Rusija, Kina, SAD i Turska koriste trgovinu i politiku, kako bi učvrstili uticaj na Balkanu.
Navodi se da Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO i da zbog toga nastoji da podrije istorijski sporazum Grčke i Makedonije o rešenju spora oko imena. Podseća se da je makedonski premijer Zoran Zaev nedavno objavio da su grčki... »

Austrijski list tvrdi: EU, Rusija, Kina, SAD, Turska - svi bi da utiču na Balkan

Večernje novosti pre 10 sati
Austrijski list "Standard" piše da i Evropska unija, Rusija, Kina, SAD i Turska koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu
Austrijski list "Standard" piše da i Evropska unija, Rusija, Kina, SAD i Turska koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu. Navodi se da Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO i da zbog toga nastoji da... »

VIDEO: Borbe robota sve popularnije u Kini

Radio 021 pre 1 sat
Borbe robota kojima vlasnici upravljaju na daljinski, sve su popularnije u Kini.
Borbe se odvijaju u malim arenama uz glasnu rok muziku, dok se dva gvozdena boksera udaraju i kidaju jedan drugog, a varnice i delovi lete unaokolo. Ove borbe održavane su i na marginama Svetske robotske konferencije 2018.... »

Salvador raskinuo veze s Tajvanom, uspostavio s Kinom

N1 Info pre 1 sat
Salvador je uspostavio diplomatske veze sa Kinom nakon što je raskinuo odnose s Tajvanom, saopšteno je u Pekingu.
Šefovi diplomatija dve zemlje su na ceremoniji u glavnom gradu Kine potpisali dokument o uspostavljanju diplomatskih odnosa. Kina smatra Tajvan delom svoje teritorije. Ostrvo je politički odvojeno od Kine otkako su komunisti... »

Borbe robota sve popularniji "sport" u Kini

B92 pre 1 sat
B92: Borbe robota sve popularniji "sport" u Kini
U Kini su sve popularnije borbe robota kojima vlasnici upravljaju na daljinski.
Borbe se odvijaju u malim arenama uz glasnu rok muziku, dok se dva gvozdena boksera udaraju i kidaju jedan drugog, a varnice i delovi lete unaokolo. Ove borbe održavane su i na marginama Svetske robotske konferencije 2018.... »

Tramp o sporu s Kinom: Kao oni sam, imam širok horizont

N1 Info pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kako ne očekuje velik napredak od trgovinskih razgovora s Kinom ove nedelje u Vašingtonu.
Tramp je u intervjuu Rojtersu rekao da nema vremenskog okvira za rešavanje trgovinskog spora s Kinom. "Ja sam kao oni, imam širok horizont", dodao je. Razgovori se vode nakon što uvođenje novih američkih tarifa na 16 milijardi... »

Kina prkosi pritisku SAD-a, EU odustaje od iranske nafte

Al Jazeera pre 2 sata
Kina, koja je srezala uvoz američkih energenata zbog trgovačkog rata s Washingtonom, objavila je kako se protivi unilateralnim sankcijama te je stala u obranu svojih ekonomskih veza s Iranom.
Kina će, pokušavajući zaobići američke sankcije, koristiti tankere iz Irana kako bi kupila naftu iz te zemlje, dajući time Teheranu slamku spasa u vrijeme dok se zbog straha od američke osvete povlače tvrtke poput francuskog... »

Gudelj se vraća iz Kine u Evropu: Portugalija sledeća destinacija!

Telegraf pre 3 sata
Jedini problem u pregovorima je visoka plata koju Srbin ima
Srpski internacionalac Nemanja Gudelj koji trenutno nastupa u Kini, mogao bi da karijeru nastavi u Evropi. Kako prenose mediji u Portugaliji, za njegove usluge je zainteresovan Sporting iz Lisabona. Navodi se da je Gvanžu prihvatio ponudu od 3 miliona evra, ali za... »

Standard: Rusija, SAD, Kina i Turska žele Balkan, ali koja je najbliža cilju

Blic pre 13 sati
Evropska unija, Rusija, Kina, SAD, Turska - svi koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu - piše austrijski "Standard". Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO - zbog toga nastoji da podrije istorijski sporazum Grčke i Makedonije o rešenju spora oko imena. Makedonski premijer... »

©2018 Netmark d.o.o.