Kina

Više od 100 zemalja do guše u dugovima

BizLife pre 54 minuta
U rešavanje problema uključeni su Svetska banka, Međunarodni monetarni fond (MMF), pa i G20 – grupa industrijski najrazvijenijih zemalja, kao i ekonomije u usponu. Cilj je što efikasnija pomoć teško zaduženim državama u korona pandemiji. Ovog… »

Kako Kina uspostavlja i održava svoj uticaj u svetu

N1 Info pre 1 sat
Pre 20 godina u debati o globalnim političkim i ekonomskim liderima sveta nije se moglo čuti za Kinu. Njeno pominjanje je dolazilo samo u domenu vojne moći, jeftine radne snage i velikog siromaštva. Značajne promene se dešavaju početkom 20. veka i… »

U Irak stigle prve vakcine protiv koronavirusa

Nova pre 54 minuta
U Irak je stiglo 50.000 doza vakcina kineske laboratorije Sinofarm, pa bi vakcinacija u ovoj zemlji koja ima 40 miliona stanovnika trebalo da počne danas. “Danas ćemo početi vakcinaciju”, izjavio je portparol ministarstva zdravlja Seif al-Badr… »

Vakcinisaće pola milijardi ljudi: Jedna zemlja na dobrom putu da dosegne neverovatan broj cepljenih

Srbija danas pre 1 sat
Kina planira da do kraja juna vakciniše 40 odsto stanovništva. Kina planira da do kraja juna vakciniše protiv korona virusa 40 odsto svog stanovništva, saopštio je stručnjak za respiratorne bolesti Džong Nanšan. To znači da će u Kini, koja ima… »

Korona virus i Azija: Novi diplomatski spor - zahtev Kini da ukine analne testove Japancima

BBC News pre 2 sata
Neki Japanci su izjavili da su im ovi testovi na Kovid-19 prouzrokovali „psihološku patnju". Japan je zatražio od Kine da prestane koristiti testiranje na Kovid-19 služeći se analnim brisom. Toj metodi su, tvrdi Tokio, posebno izloženi japanski… »

Poco F3 će biti rebrendirani Redmi K40 za globalna tržišta

Benchmark pre 2 sata
Još od objave Redmi K40 serije u Kini prošle nedelje, pojavljuju se informacije o tome da će jedan ili više članova ove serije postati dostupan globalno u okviru Poco brenda. Raniji sertifikat je ovo potvrdio a sada se taj telefon pojavio na FCC… »

U Kini sve više miliijardera uprkos pandemiji

Novi magazin pre 2 sata
U Kini je broj milijardera u dolarima povećan tokom prošle godine uprkos merama zatvaranja koje su pogodile ekonomsku aktivnost zemlje, pokazuje danas objavljena lista najbogatijih ljudi kompanije Hurun. Kina je prva zemlja koja je krajem 2019… »

U Irak stigle prve vakcine protiv koronavirusa

Novi magazin pre 2 sata
U Irak je stiglo 50.000 doza vakcina kineske laboratorije Sinofarm, pa bi vakcinacija trebalo da danas počne u toj zemlji koja ima 40 miliona stanovnika. "Danas ćemo početi vakcinaciju", izjavio je portparol iračkog ministarstva zdravlja Seif al-Badr… »

Ovih 5 zemalja su danas najveće svetske sile: Dominiraju nad svim ostalim državama zbog moćne vojske i položaja!

Mondo pre 2 sata
Sjedinjene Američke Države, Rusija, Kina, Indija i Japan najveće su vojne sile na svetu, objavio je portal "Global fajerpauer". Sjedinjene Američke Države, Rusija, Kina, Indija i Japan najveće su vojne sile na svetu, objavio je portal "Global… »

Korona virus i Azija: Novi diplomatski spor - zahtev Kini da ukine analne testove Japancima

Radio 021 pre 2 sata
Neki Japanci su izjavili da su im ovi testovi na Kovid-19 prouzrokovali „psihološku patnju". Getty Images Neki stanovnici Japana su se žalili jer su bili prisiljeni na ovaj test na ulazu u Kinu Japan je zatražio od Kine da prestane koristiti… »

Vesti dana »