Priština opet hrli na savet Evrope? Već sada hvata zalet za 2025, ponovo zaboravlja važnu stvar: Da li je voz prošao ili bi jedan paket aranžman mogao da iznenadi?

Blic pre 4 sati

Poslanici kosovske skupštine pokrenuli su krajem septembra novu inicijativu da se pitanje članstva Kosova nađe na dnevnom redu sastanka Komiteta ministara Saveta Evrope (SE) u maju sledeće godine. Njima optimizma ne manjka ali je izgleda bez pokrića jer su, kako analitičari ukazuju, male šanse za to jer nisu ispili osnovni uslov - formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Takve prognoze za "Blic" daje Ognjen Gogić, politikolog. - Do maja ima previše vremena da bi se sada mogla dati procena da li će se prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope tada naći na dnevnom redu Komiteta ministara. Do marta ove godine nije delovalo da bi se Kosovo već na proleće moglo naći na pragu članstva pa se to dogodilo. Jedino što se sa verovatnoćom može prognozirati jeste da Komitet ministara neće tokom jeseni vanredno razmatrati prijem Kosova kako su se u

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja