Nova fabrika stiže u Novi Sad: Gradonačelnik Đurić u Šangaju posetio fabriku SHAC i potpisao ugovor o gradnji preoizvodne hale (FOTO)

Večernje novosti pre 4 sati  |  Lj.P.

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić, tokom radne posete NR Kini, posetio je automobilsku industriju SHAC u Šangaju, koja planira da iduće godine otvori fabriku u Novom Sadu. U novoj fabrici, koja će proizvoditi šasije za evropsko tržište, bio bi obezbeđen posao za 150 Novosađana. Tokom boravka u Šangaju, Đurić je sa rukovodstvom kompanije potpisao ugovor za gradnju proizvodne hale u kojoj bi se proizvodile šasije za automobilsku industriju.

FOTO: Pres služba Grada FOTO: Pres služba Grada - Reč je o vrlo značajnoj investiciji za Novi Sad. Osim što će biti obezbeđen posao za 150 Novosađana, SHAC će doprineti rastu BDP-a, ali i povećanju prihoda za lokalnu samoupravu od poreza na imovinu i poreza na zarade - rekao je Đurić. - Osim toga, dolazak ove veoma značajne fabrike unaprediće globalnu poziciju Novog Sada, jer će to biti prva fabrika koju SHAC otvara na teritoriji Evrope. Očekujemo da fabrika bude

Povezane vesti »

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja