Novo lice Srbije: SNS u Kraljevu poziva na linč političkih neistomišljenika

Beta pre 4 sati

Stranka Novo lice Srbije upozorila je danas da Srpska napredna stranke (SNS) u Kraljevu "pribegava otvorenom govoru mržnje, targetiranju i pozivanju na linč opozicije" samo zato što naprednjaci žele da spreče prikupljanje potpisa za održavanje referenduma u cilju odbrane  Apotekarske ustanove u tom gradu.

Dodali su da je SNS organizovao kampanju čija je meta Ivan Matović, opozicionar i potpredsednik Novog lica Srbije koji se na plakatima najužasnije vređa i proziva.

"Umesto da vlast u Kraljevu omoguće konstruktivan dijalog i organizuju referendum nakon sakupljenih 11.000 overenih potpisa građana Kraljeva kako bi se sačuvala državna Apotekarska ustanova, lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom grada Predragom Terzićem pribegava neviđeno sramnim metodama zastrašivanja i obračunavanja sa političkim neistomišljenicima", istakli su iz ove stranke u saopštenju.

Naglasili su da osim negativne kampanje protiv čelnih ljudi opozicije, vlast pokušava da opstruiše volju građana pritiskom na potpisnike referenduma ne bi li povukli svoje već date i overene potpise.

"Najnoviji potez vlasti, i ničim objašnjene ostavke predsednice Gradske izborne komisije Kraljeva, mi vidimo kao poslednji u nizu pokušaja da se uništavanje javnog zdravlja i zdravstvenih institucija sprovode u delo", podvukli su u saopštenju iz Novog lica Srbije.

Zaključili su da pružaju podršku svim opozicionim prvacima u Кraljevu i naglasili da pozivaju vlast tog grada da prestane da targetira svoje političke protivnike već ih poziva da se spor oko "državnih apoteka" u Kraljevu vrati u institucionalni okvir, a da se odgovorni za sramnu javnu kampanju targetiranja kazne po zakonu.

(Beta, 22.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja