Briks ili EU: - da li će se Srbija odlučiti za jednu stranu? Rusija želi da proširi svoju moć, evo šta se zapravo dešava na samitu u Kazanju: "Ovo je skup najmoćniji ljudi sveta" (foto)

Blic pre 4 sati

Rusija je inicirala stvaranje saveza koji nije zvanična međunarodna organizacija, već platforma za saradnju i razmenu i po tome je slična G7 - grupi najrazvijenijih zemalja. Pored njih članice su i Brazil, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. Srbija nije deo saveza, ali su predstavnici naše Vlade prisutni na samitu koji se trenutno održava u Kazanju.

Tokom predsedavanja organizacijom BRIKS Rusija je odredila politiku i ekonomiju kao neke od glavnih oblasti saradnje među članicama, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u Kazanju gde se održava samit ove organizacije. Novinar Bojan Bilbija i Ivan Miletić, stručnjak za odbranu i bezbednost, u emisiji "Blic uživo", govorili su o samitu koji se održava u Kazanju i o tome da li Srbija više želi da bude članica Evropske unije ili BRIKS-a. Gospodin Miletić

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja