Никезић (ССП) Зорани МИхајловић: Пљување Ђиласа једини начин да обезбедите присуство у медијима

Бета 17.12.2020

Председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде (ССП) Душан Никезић поручио је министарки енергетике Зорани Михајловић поводом њеног гостовања у емисији Амиџи шоу (ТВ Пинк) да је "пљување по Драгану Ђиласу" једини начин да себи обезбеди медијску присутност јер је по казни добила ресор који има 13 пута мањи буџет од оног који је пре водила.

"Знате и да ће Вам пљување Драгана Ђиласа обезбедити ту медијску присутност, а надате се да, уз Луку Кебару, Србислава Филиповића и Јанка Лангуру, добијете и Ви неки поен код шефа", навео је Никезић, а саопштила ССП.

Он је рекао да путеви јесу важни, али да је много важније од улагања у путеве улагање у људе јер иначе тим путевима неће имати ко да се вози.

Такође је, како је навео, добро да се путеви граде ако се извођачи бирају на тендерима и ако посао већим делом раде домаће фирме.

"На жалост, Србију годишње напусти преко 60.000 младих, па су нови аутопутеви празни, толико празни да нико нема интереса да на њима отвори ни једну једину бензинску пумпу", казао је Никезић.

Према његовим речима изградња путева може имати позитиван ефекат на привреду, али само ако се извођачи бирају на тендеру, градња заврши у року и путеве изграде домаће фирме.

"Од када сте ви на власти, практично сви извођачи су стране фирме, изабране без тендера, са надуваним ценама и пробијеним роковима, па сте јавни дуг земље скоро дуплирали, са 15 на 28 милијарди евра", поручио је министарки Никезић.

Подсетио ју је на пет највећих грађевинских пројеката који су започети у време њеног мандата када су за све извођаче радова изабране стране фирме мимо тендера, чиме су директно оштећени буџет и грађани буџет.

"Прављењем таквих штетних дилова сте упропастили и српску грађевинску оперативу, па данас радници 'Мостоградње' 15 месеци не примају плату, док вијадукте и мостове по Србији граде радници из Турске, Кине, Индије и Албаније", навео је Никезић.

Оста

(Бета, 12.17.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања