Странка слободе и правде: Грчић да каже за које пословне партнере ради Зорана Михајловић

Бета 12.01.2022

Странка слободе и правде (ССП) позвала је данас Милорада Грчића који је, како је оценила, годинама као избор председника државе Александра Вучича незаконито био вршилац дужности директора Електропривреде Србије (ЕПС) да појасни прво јавности, а онда и надлежним органима, за које пословне партнере ради министарка енергетике Зорана Михајловић, ко од тога има користи и да ли је оптужује за конкретна кривична дела.

"Вучићев директор ЕПС-а јавно је признао да ће се електроенергетски систем распасти за три месеца и да нас очекује енергетска "смрт", како је рекао, и то због Зоране Михајловић", навела је ССП у саопштењу.

Додаје се да је "свима јасно да су и Грчић и Зорана Михајловић под директном контролом Александра Вучића и да су сви заједно директно одговорни за електроенергетску угроженост земље".

Вршилац дужности директора ЕПС-а Милорад Грчић је у писменој оставци на ту дужност, како су данас пренели медији, навео да је, уколико Зорана Михајловић остане на челу Министарства рударства и енергетике дуже од три месеца, ако буде водила то министарство и један једини дан после избора, електроенергетски систем је осуђен на смртну казну, на потпуну пропаст.

"Госпођа Михајловић радећи за своје менторе из западних амбасада и своје пословне партнере, не уништава само једно од најважнијих министарстава, она потпуно разграђује наш целокупни електроенергетски потенцијал и уништава тај сектор, који је срце наше државе", истакао је Грчић.

(Бета, 01.12.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања