"Misle da im je svaki dan poslednji": Azov objavio jezive fotografije iz čeličane: Borci sa otvorenim ranama žive u stravičnim uslovima (foto)

Blic 11.05.2022

Dok su ruske trupe u ponedeljak slavile Dan pobede na ulicama razorenog Marijupolja, samo nekoliko stotina metara dalje u bunkerima, šačica ljudi prepuštena je na milost i nemilost okupatorima. Borci čeličane Azovstalj više od dva meseca trpe strašne udare ruske vojske, a sada su došli u situaciju da misle da im je svaki dan poslednji. Imaju sve manje hrane, vode i municije, ali kako kažu, predaja ne dolazi u obzir.

- Nećemo se predati. Predaja znači smrt – rekao je prvi čovek Azova Svjatoslav Palamar. Azov je u utorak kasno uveče na svojim društvenim mrežama postavio niz šokantnih fotografija koje jasno dokazuju uslove života boraca bataljona. Oni prikazuju ranjene vojnike u katakombama ogromnog kompleksa koji preživljavaju bez adekvatne medicinske nege. – Zar Ukrajina i svetska zajednica sada nisu u stanju da zaštite i brinu o tim ljudima. Zahtevamo hitnu evakuaciju ranjenih

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja