Изложбом 'Све наше сузе' започео фестивал 'Мирдита - добар дан'

Бета 25.05.2022

 Отварањем изложбе "Све наше сузе" вечерас је започео, у Београду, фестивал "Мирдита - добар дан", који ће се одржавати на више локација, до 28. маја.

"Изложба обухвата 34 фотографије, које су направила фотографи из Србије, са Косова и Северне Македоније. То су приче жртава из региона", рекла је Теодора Захировић, из Грађанских иницијатива, напомињући да је ово начин да се што јаче чује глас породица убијених и несталих које још чекају правду.

Према њеним рачима, ово је и начин да се покрену нове иницијативе за грађење трајног мира и део је ширег регионалног пројекта, уз подршку Европске уније.

"Кулутуру и уметност користимо у успостављању покиданих веза, али не занемарујемо чињенице о томе шта се дешавало", рекла је Софија Тодоровић, из Иницијативе младих за људска права.

Поводом протеста омладине Демократске странке Србије, одржаног данас раније испред места где је отворена изложба, у Енџио Хабу, рекла је да је то "манипулација", напомињући да су на кроз фотографије, на изложби, дате и приче жртава из српског народа.

На изложби су се обратили и аутори фотографија, уз поруку да је било и превише суза, бола и туге. Изложба се може погледати до 1. јуна, а затим се сели у Скопље и Приштину.

Фестивал је сутра у Центру за културну деконтаминацију, где је планирана позоришна представа "Стиффлер".

МУП: Лажна дојава о бомби у НГО Хабу, где је почео фестивал Миридита-добар дан Полиција је утврдила да је била лажна дојава о подметнутој бомби у једном објекту у Добрачиној улици у Београду, где је вечерас започео фестивал "Мирдита - добар дан"

"Полиција је извршила контрадиверзини преглед објекта и утврдила да је дојава о бомби била лажна", речено је агенцији Бета у Министарству унутрашњих послова.

Отварањем изложбе "Све наше сузе" вечерас је у НГО Хабу почео тај фестивал, који ће се одржавати на више локација, до 28. маја.

(Бета, 05.25.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања