Kurti u sopstvenoj zamci: Osvojio je vlast žestoko se protiveći ZSO, može li sada da je izgubi pristajući na nju? Postoji jedan važan faktor koji to neće dozvoliti!

Blic 21.03.2023

Ako je suditi po reakcijama opozicije u Beogradu i Prištini, Ohridski sporazum je zadovoljio osnovni kriterujem kompromisa, a to je da nema "apsolutnih pobednika ni apsolutnih gubitnika". Posle dogovora na Ohridu gotovo cela opozicija je ustala protiv premijera Kosova Aljbina Kurtija i najavila veliki protest u subotu, ali analitičari smatraju da to neće dovesti do vanrednih izbora i smene vlasti.

Zanimljivo da je Ohridski sporazum izazvao slično nezadovoljstvo opozicije u Beogradu i Prištini samo u obrnutom smeru. Dok desno orjentisana opozicija u Beogradu dogovor u Severnoj Makedoniji vidi kao "kapitulaciju i priznanje nezavisnosti Kosova", opozicija u Prištini zamera Kurtiju što je pristao na sporazum u kome, kako kažu, nema međusobnog priznanja, a uz to se od Kosova zahteva da odmah formira Zajednicu srpskih opština. Ako se ima u vidu da je Kurti sve

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja