Никезић: Грчић се 'враћа на место злочина', уместо да одговара за колапс ЕПС-а

Бета 30.03.2023

Потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Душан Никезић оценио је данас да се, како је навео, "нови директор Про Тента" Милорад Грчић, "враћа на место злочина" уместо да одговара за "колапс Електропривреде Србије (ЕПС) и штету од више од три милијарде евра".

Медији су јуче пренели изјаву некадашњег председника Синдиката радника ЕПС Милана Ђорђевића да "према информацијама које има, надлежни планирају да на функцију директора Про Тента од 1. априла поставе бившег првог човека ЕПС Милорада Грчића".

Про Тент је предузеће које обавља послове машинског и одржавања, између осталог и за потребе ЕПС.

"Про Тент би требало да се бави одржавањем ЕПС-а, али већ годинама служи за удомљавање СНС кадрова, па је, упркос колапсу ЕПС-а, у протеклих пет година број запослених порастао са две хиљаде на седам хиљада, а приход са 20 на 130 милиона евра", рекао је Никезић, саопштила је ССП.

Никезић је оценио да председник Србије Александар Вучић није именовао Грчића за директора ЕПС-а да би производио струју, већ да би делио уносне уговоре партијским фирмама, запошљавао партијске кадрове и обезбеђивао "капиларне гласове".

"Како је седам хиљада радника одржавало ЕПС, најбоље видимо по рекордном броју хаварија, пожара, експлозија и кварова, који су довели до тога да 120.000 људи, у региону са највећом електраном на Балкану, остане без струје и грејања. Зато Странка слободе и правде већ годинама инсистира на увођењу ванредног стања у целом енергетском сектору, именовању професионалног руководства и утврђивању одговорности за све у ланцу одлучивања", истакао је Никезић.

(Бета, 03.30.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања