"Granit 2023" u Batajnici: Migovi, dronovi, "leteći tenkovi" i 5.000 vojnika na jednom mestu, Vučić poručio: Ovo je snaga Srbije! (foto, video)

Blic 22.04.2023

Na vojnom aerodromu u Batajnici u toku je prikaz Vojske Srbije opreme i veština svojih pripadnika. U Prikazu pod nazivom "Granit 2023" učestvuje više od 5.000 vojnika, državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i građani koji imaju priliku da pogledaju i prikaz sposobnosti i naoružanje vojske. Kapije batajničkog aerodroma otvorene su jutros od 9 sati, i tako će biti sve do 15 časova.

Na batajničkom aerodromu po prvi put će se videti i novi raketni sistem malog dometa "Mistral". Međutim, on nije jedini, pošto su na ovom mestu izloženi i hibridni sistem PASARS, borbeni avioni, helikopteri, vozilo "Miloš“, borbeni sistemi... Nakon završenog prvog dela programa, predsednik Srbije je sa gostima obišao naoružanje i vojnu opremu na aerodromu Batajnica. Sa mađarskim premijerom Orbanom je razgovarao o tehničkim karakteristikama pojedinih sredstava, i

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja