Ivanović: Ministar Gašić prebacuje odgovornost za Oliverovo ubistvo u tuđe dvorište

Beta 21.06.2023

Advokat Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog političara Olivera Ivanovića, izjavio je danas da bi ministar policije Bratislav Gašić morao da pokaže snimke s kamera u Severnoj Mitrovici, umesto što za Oliverovo ubistvo dovodi u vezu Nemce. 

Ivanović je agenciji Beta kazao da je istup ministra Gašića na sednici Skupštine Srbije bio pripremljen "medijski nastup" koji je imao za cilj da pokaže da vlast navodno nešto radi na predmetu ubistva Olivera Ivanovića, a u stvari da prebaci odgovornost u "tuđe dvorište". 

"Za ovih pet godina od Oliverovog ubistva nema nikakvih rezultata u istrazi. Ministar Gašić je danas mahao nekim debelim predmetom koji ima oznaku državne tajne. Sad se po prvi put u celu priču uvode Nemci, a ideja je da se što dalje skrene pažnja javnosti od našeg dvorišta i da se odgovornost prebaci na nekog drugog", ocenio je Ivanović. 

Dodao je da je apsurdno to što se Gašić poziva na snimke iz Tirane, a ne pominje snimke s kamera koje su na severu Kosova postavljene još u vreme dok je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju bio Aleksandar Vulin. 

"Mnogo bi bilo svrsishodnije da ministar Gašić kaže gde su snimci naših bezbednosnih kamera ili je Gašić hteo da kaže da naše službe ne kontrolišu teritoriju Kosova i Metohije. Ministar Gašić mora da kaže na osnovu čega je s Oliverovim ubistvom doveo u vezu nekoga ko sleće na aerodrom u Tirani", istakao je Ivanović. 

Naglasio je da je "degutantno" to što je ministar Gašić istakao druženje Aleksandra Vučića i svoje druženju s Oliverom. 

"Umesto tih degutantnih priča o navodnom prijateljstu nakon pet godina od ubistva, mnogo bi bilo važnije da Bratislav Gašić kaže šta je kao direktor BIA učinio kada se Oliver požalio na stanje svoje lične bezbednosti. U vreme Oliverovog ubistva na čelu BIA je bio Gašić i dužan je da kaže šta je preduzeo da se Oliveru obezbedi sugurnost", naglasio je Ivanović. 

Ministar unutrašnjih poslova Gašić rekao je na sednici Skupštine da se zna ko je ubio Olivera Ivanovića i da su srpski istražni organi sve utvrdili. 

"Ove knjige su ovde. Ovde su vam sve ono na čemu su službe radile i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića. Mi tačno znamo ko je ubica. Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke", rekao je ministar policije. 

Gašić je dodao da MUP ima fotografije s aerodroma Tirana kada je ubica sleteo, kada je ušao u Prištinu i slike kad je ulazio u stan. 

"Naše pitanje je stalno bilo, našim partnerima, da nam daju snimke satelitskih kamera. Oni kažu da ne mogu, jer je bila magla. Dajte nam snimke, uključite i nas u istragu oko svega toga", rekao je Gašić i naglasio da se niko od opozicije nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili on i Aleksandar Vučić.

(Beta, 21.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja