Jedni na sahrani, drugi na ispitu, treći van sale ili uzdržani: Četiri stvari koje je o stanju vlasti i opozicije pokazalo glasanje o nepoverenju Gašiću u Skupštini

Blic 06.07.2023

Kada je 61 poslanik opozicije podneo Skupštini Srbije zahtev za glasanje o nepoverenju ministra policije Bratislava Gašića, kao reakciju na tragediju u OŠ "Vladislav Ribnikar i Mladenovcu, retko ko je mogao da pretpostavi da će tek njih 37 na kraju stati iza tog zahteva. Nižu se objašnjenja, jedni su bili na putu, drugi van sale, treći uzdržani i usput se tvrdi da je glasanje bilo organizovano na prečac.

Sednica na kojoj se razgovaralo o smeni Gašića počela je 18. maja, a završena 5. jula, izglasavanjem poverenja ministru policije. Uz njega je stalo 148 poslanika, 37 njih je bilo za to da Gašić ode sa funkcije, a nije glasalo sedmoro. U Skupštini su bila prisutna 192 poslanika. Od tih 37, za smenu je glasalo četiri poslanika DS (od ukupno 10), šest poslanika Narodne stranke (od ukupno 12), polovina poslanika Dveri, jedan poslanik grupe NADA i devet (od ukupno 15)

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja