Da li sa superćelijskom olujom stiže: I tornado!? Zastrašujući snimci iz Milana povećali strah u regionu: Šta se ovo dešava?!

Blic 21.07.2023

Mediji u Sloveniji i Italiji objavili su fotografije na kojima se vidi zacrnjeni oblak i uskovitlani snažni vetar, i u objavama se kaže da je Italiju pogodio tornado. Silovito nevreme sa ekstremnim pojavama poput vihora i "loptica" grada većih od teniskih, prečnika i do 7-8 centimetara, zahvatio je severni deo Lombardije i Veneto - između četvrtka uveče i petka ujutru. Pišu da je danas u severoistočnom delu Milana stigao i tornado.

Kako je najavljeno da iz Slovenije, preko Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Srbiju danas ponovo stiže superćelijska oluja, pa se sada mnogi, gledajući snimke iz Italije, pitaju da li će nam uz nju stići i tornado?! Pre dva dana smo se uverili da superćelijsku oluju može da prati izuzetno snažan vetar, a da li on može da preraste u tornado za „Blic“ objašnjava klimatolog Goran Pejanović, pomoćnik direktora RHMZ. - Ponekad superćelijsku oluju može da prati tornado,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja