Prekinuta sednica skupštine: Opozicija blokirala rad parlamenta, nadvikivanje i zvižduci trajali skoro dva sata, ministri napustili salu (foto, video)

Blic 05.09.2023

Zvižduci, ustajanje sa mesta, parole... Ovako je tokom prepodneva izgledala Skupština Srbije, gde je deo poslanika opozicije onemogućavao rad parlamenta. Nakon nadvikivanja, pokazivanja transparenata i duvanja u pištaljke, oko 13.15 sati, skupštinski radni dan je završen, a rasprava o pojedinostima rebalansa budžeta zakazana je za sutra za 13 sati. Predsednica Vlade Ana Brnabić i nekoliko ministara napustili su salu.

Sve je počelo jutros kada su završena poslanička pitanja, nešto posle 11 sati, i kada su premijerka Ana Brnabić i jedan broj ministara u Vladi Srbije ušli u skupštinsku salu. Dok su ulazili, njima su uz zvižduke dovikivali "lopovi" i "napolje". Deo poslanika ustao je sa svojih mesta i krenuo ka govornici, ali do nje nije uspeo da dođe. U skupštinskoj sali nalazi se i obezbeđenje, koje se praktično isprečilo ispred poslanika dela opozicije, zbog čega je nemoguće

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja