"Očekujem neke nove mlade ljude koji će reći 'Sarajevo, BiH, oprostite nam, uradili smo najveće moguće zlo'": Izjava Aide Ćorović podigla buru na mrežama, aktivistkinja tvrdi da "nije tako rekla"

Blic 28.12.2023

Izjava koju je Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, dala gostujući u emisiji Presing na N1, rekavši da očekuje da neki novi mladi ljudi iz Beograda zatraže oprost od Sarajeva i BiH, aludirajući na rat u Bosni i masakr u Srebrenici, izazvala je oprečne komentare na društvenim mrežama. Ćorović, sa druge strane, poručuje da “nije tako rekla”.

Naime, portal N1 je kasnije sumirao gostovanje u članku koji je naslovio citatom: “Mladi iz Srbije moraju reći ‘oprostite nam, uradili smo najveće zlo’ i tada će Sarajevo početi da ozdravlja” U pomenutom gostovanju, Aida je, između ostalog, poručila da su sve oči regiona u ovom trenutku uprte u Srbiju i da očekuje da će "neki novi mladi ljudi, koji budu izabrani do naroda zatražiti oprost od Bosne i Hercegovine". - Čini mi se da su sve oči regiona uprte u nas. S

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja