Kada budete shvatili u šta zapravo gledate na ovoj fotografiji bićete zapanjeni! Jedan Amerikanac je Paji iz Gornje Sipulje rekao da bi ovo na zapadu koštalo čitavo bogatstvo (foto)

Blic 07.01.2024

Zvuk vodeničnog kamena uz koji je proveo detinjstvo u Gornjoj Sipulji, nedaleko od planine Cer, Šapčanina Pavla Pantelića Paju podstakao je da na jedinstven način sačuva sećanje. Punih 20 godina on pravi makete vodenica različitih dimenzija i detalja, među kojima najveća ima dva metra. Žubor vode i slike starih potočara potpuno su identične onim iz Pajine mladosti, okreću vodenični kamen i u potpunosti imitiraju život iz tog vremena.

– Pustimo ih da rade i supruga i ja pijemo kafu. Zvuk veće nadjača zvuk manje jer je mnogo bučnija – pokazuje svoje vodeničko blago Pavle Pantelić. A tek kad uključi sve, oseća se kao da je tik uz vodopad. Žubor reke, zvuk čeketala i vodeničnog kamena Paji su u krvi, pa se zbog te ljubavi posvetio pravljenju mini vodenica. Kada se penzionisao u šabačkoj Zorki kao vrstan zavarivač, vratio je sećanje na detinjstvo provedeno u Pocerini i počeo da stvara prava

Planina Cer »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja