Profesor Milosavljević u Marker razgovoru: Uticaj politike i dalje preveliki na službe bezbednosti, kod nas gotovo sve podređeno jednoj politici (VIDEO)

Insajder 06.02.2024

Reforma službe bezbednosti između ostalog bi značilo da ona resetuje glavni zadatak, jer u demokratiji to ne može biti očuvanje jednog režima vlasti, rekao je u Marker razgovoru profesor Pravnog fakulteta Union u penziji Bogoljub Milosavljević. Govoreći o oslobađajućoj presudi u postupku protiv četvorice pripadnika nekadašnje Državne službe za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, profesor Milosavljević kaže da je uveren da sudu nisu predstavljeni pravi dokazi.

Profesor Milosavljević objašnjava da sud, u slučaju oslobađajuće presude za ubistvo Slavka Ćuruvije , verovatno nije imao dovoljno ubedljivih dokaza o krivici. Na pitanje kako je onda u prethodna dva odlučivanja, po istim dokazima, konstatovano da ima dovoljno dokaza i da su oni dovoljno validni, odgovara da je tu očiglednno postojalo ono što se zove 'slobodno sudisko uverenje i slobodna ocena dokaza'. 'Očigledno da imate to ono što se zove slobodno sudisko

Insajder »

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja