Radoje rasplakao Srbiju: Ima samo 12 godina, živi sa bakom i sestrom u trošnoj kući, sam kosi i čuva stoku: "Odgajam ga od kilo mesa, on i sestra su moj produžetak života"

Blic pre 17 dana

Iako ima samo 12 godina, dečak Radoje Đokić iz čačanskog sela Katrga već je osetio na svojim sitnim plećima težinu života. Majka ga je ostavila po rođenju, a u krilo ga je prihvatila baka koja ga je odgajila od njegovih 15 dana. Danas nju zove mama, jer za drugu ne zna. Vredan je, pošten i pametan dečak. Iako još uvek samo dete, sa žarom u očima obavlja sve seoske poslove na imanju, jer je već svestan da samo uz svoj rad jednog dana može postati domaćin.

- Sve znam da radim i nije mi teško. Kosim livade, nosim travu, hranim životinje.. Krmaču sam jednu prodao, pa sam kupio žensko tele, zove se Ruža. Želim jednog dana da i ja imam svoju kuću i punu štalu, ovce i krave, traktor, kaže za RINU Radoje. Baka Mira osim Radoja u svom majčinskom krilu odgaja i unuku od nastradale kćerke, Ivonu koja isto ima 12 godina. Svi zajedno žive u maloj, trošnoj kućici koja prokišnjava. Sve je dotrajalo i neuslovno, ipak zajedno se

Povezane vesti »

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja