Treći dan opsežne potrage za nestalim nišlijom: Pretražuje se svaki pedalj Suve planine, planinari pregledaju strme litice, uključeni i dronovi (foto)

Blic pre 17 dana

Treći dan zaredom na Suvoj planini kod Niša nastavljena je opsežna potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša, koji je nestao 10.juna u popodnevnim satima na izletištu Bojanine vode. Osim policije, gorske službe spasavanja, žandarmerije, rođaka i prijatelja, za Milanom od prvog dana tragaju i članovi planinarskih društava iz Niša koji ovu planinu poznaju kao svoj džep. Oni su obilazili strme litice na putu ka prevoju Devojački grob (1.311 m) i Tremu (1.810m), najvišem vrhu Suve planine.

Vojkan Komadinić, član Planinarskog društva “Suva planina” naveo je da su sa još trojicom planinara juče prečešljane sve vertikalne litice izmedju Trema i Devojačkog groba, za slučaj da je Milan pao sa neke od njih. - Pregled je vršen spuštanjem drona i vizuelno. Nismo nista našli, ali to ne isključuje takvu mogućnost 100 odsto, jer je u dnu tih litica bujna vegetacija. Pretragu bi trebalo izvršiti iz podnožja, iz pravca sela Kosmovac, uz učešće većeg broja

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja