Policijski službenici nedodirljivi: I četiri godine od policijske brutalnosti na protestima, odgovorni bez sankcija (VIDEO)

Insajder 09.07.2024

Četiri godine je prošlo od kada je policija brutalno tukla građane na protestima, organizovanim zbog najave ponovnog uvođenja policijskog časa u vreme pandemije korona virusa. Gotovo ni u jednom od mnogobrojnih slučajeva policijskog zlostavljanja nije utvrđena individualna odgovornost policijskih službenika! Beogradski centar za ljudska prava upozorava da bi pasivnost tužilaštva mogla da dovede i do zastarelosti krivičnog gonjenja policijskih službenika koji su zlostavljali građane!

Policija je brutalno pretukla jednog demonstranta na julskim protestima pre četiri godine i taj snimak brzo se našao na društvenim mrežama. Mladić je ležao na podu, a oni, u uniformama - osnovani sa zadatkom da garantuju bezbednost građanima - pendrecima su pokazivali silu. Tukli su i novinare, iako su se legitimisali. Jedan od tih novinara je i Žikica Stevanović. „Ja vidim četvoricu pripadnika policije koji trče ka meni sa podignutim palicama. U tom trenutku,

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja