"U pozitivnom smo: Šoku!" Nađa, dete-leptir koju su roditelji ostavili u bolnici, započinje lečenje! Lek od 600.000 evra pored nje dobija još jedna devojčica u Srbiji (foto)

Blic pre 22 dana

Lek za decu "leptire" stigao je u Srbiju. Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić pre nekoliko dana navela je da je naša država kupila lek koji košta 600.000 evra za dvoje dece i da će oni započeti svoje lečenje. Kako "Blic" saznaje, jedno od to dvoje dece je i mala Nađa (3) koju su roditelji na rođenju ostavili u bolnici, a brigu o njoj preuzela je Tatjana Obradović iz Čačka, žena ogromnog srca.

Još u februaru Tatjanu i Nađu obradovala je informacija da će devojčica napokon dobiti lek. Njihovoj sreći nije bilo kraja, a sada su snovi postali realnost. Mala Nađa započeće svoju terapiju. Kako nam je Tatjana ispričala, sa terapijom još nisu krenule, ali je lek stigao za dvoje dece leptira u Srbiji - za malu Nađu i Helenu i uskoro bi trebalo da počne lečenje. Put je bio težak i trnovit. Deca leptiri, odnosno deca koja boluju od bulozne epidermolize, imaju rane

Čačak »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja