Čačak - vesti

Uručene stipendije najboljim studentima i đacima

Glas Zapadne Srbije pre 9 sati
Čačak - Grad Čačak nagradio je najbolje studente i učenike srednjih i osnovnih škola stipendijama, a svečano uručivanje ovih nagrada je ujedno i najznačajniji događaj u sklopu obeležavanja Dana Grada. Ove godine pravo na studentsku stipendiju u iznosu od 80.000 dinara u 10 mesečnih rata ostvarilo... »

SUPERLIGA Sneg pomerio gradski derbi za 24 sata

Dnevnik pre 10 sati
Gradski fudbalski derbi između superligaša Vojvodine i Proletera nije mogao da bude odigran i odložen je za 24 sata.
Veliki sneg koji je u Novom Sadu padao čitavog dana, stvorio je nanose koje vredni radnici nisu uspeli da uklone, pa teren na “Karađorđu” nije omogućavao čak ni najminimalnije uslove za održavanje ovog susreta. Akteri, predvođeni... »

Dodeljene gradske stipendije za 253 studenta i srednjoškolca iz Čačka (FOTO)

Morava info pre 14 sati
ČAČAK – Grad Čačak potpisao je ugovore o stipendiranju za narednu godinu sa 175 studenata državnih fakulteta koji na studijama imaju prosečnu ocenu iznad 8,5. Njima će u 10 mesečnih rata biti isplaćivano po 8.000 dinara. Po 4.000 dinara stipendije dobijaće 13 učenika srednjih škola za talente.... »

Gradski park u Čačku dobio novo dečje igralište uz podršku NIS-a

BizLife pre 14 sati
Foto: NIS Najveće dečje igralište u Srbiji, koje se nalazi u gradskom parku u Čačku dobilo je novo „ruho“. Ova igraonica na otvorenom prostire se na 550 metara kvadratnih, opremljena je najsavremenijom opremom poput dečjih mobilijara, multifunkcionalne igraonice, ljuljaški, klackalica i meke... »

Uskoro teatar i kraj Morave

Večernje novosti pre 15 sati
Čačak dogodine dobija gradsko pozorište za koje su već opredeljena budžetska sredstva
GRAD na Moravi konačno dobija svoje pozorište, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da će u lokalnom budžetu za narednu godinu na ime njegovog funkcionisanja biti opredeljena tri miliona dinara. Isprva će u Gradskom... »

Obradović: Gde su sada Vučićevi prijatelji iz zapadnih zemalja u koje se kleo godinama

Morava info pre 17 sati
Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da već šest godina u republičkoj ČAČAK – Skupštni nije bilo nijednog zasedanja o Kosovu i da je posle formiranja vojske Kosova „čitava srpska diplomatija krahirala“. – Vučić je optužio svoje ‘prijatelje’ iz zapadnih zemalja da stoje iza... »

Obradović (Dveri): Posle formiranja vojske Kosova srpska diplomatija je krahirala

Beta pre 17 sati
Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da već šest godina u republičkoj Skupštni nije bilo nijednog zasedanja o Kosovu i da je posle formiranja vojske Kosova "čitava srpska diplomatija krahirala". "Vučić je optužio svoje 'prijatelje' iz zapadnih zemalja da stoje iza formiranja... »

Održana edukacija za nastavnike za rad sa decom sa teškoćama u razvoju

Morava info pre 20 sati
ČAČAK – Broj dece sa ozbiljnijim i manje ozbiljnim teškoćama u razvoju je u svakodnevnom porastu. U čačanskim školama nastavnici rade sa velikim brojem dece koja imaju neke probleme: hiperaktivnost, autistični spektar, disleksije, disgrafije, diskalkulija. Kada ta deca dođu u školu oni i njihovi... »

Smotani tandem uhapšen zbog pljačke nula dinara

Glas Zapadne Srbije pre 21 sat
Čačak - Dvojica mladića iz Čačka, 27-godišnji S. P. i njegov dve godine stariji prijatelj M. Č. (29) upisali su se u knjigu najglupljih razbojnika Srbije, kada su pre nekoliko dana uhapšeni zbog pljačke bukvalno nula dinara. S. P. i M. Č. skovali su 13. septembra skovali plan da upadnu u stacionar... »

U Narodnom muzeju izložba predmeta od keramike

Morava info pre 22 sata
ČAČAK – U Galeriji Narodnog muzeja u Čačku u ponedeljak 17. decembra biće otvorena izložba “Grumen zemlje i grumen ljudske duše“. Reč je o kolekciji predmeta od keramike iz privatne zbirke Momčila Gojgića. Autor izložbe je Ivana Ćirjaković, a otvoriće je u 18 sati etnolog Dragomir Antonić. Izložba... »

©2018 Netmark d.o.o.