"Lekar mu rekao da ne sme da pije ujutru, pa je ustajao popodne": Borin prijatelj otkriva detalje iz njegovog života: "Muzika ga je održavala"

Blic pre 14 dana

Bora Đorđević, legendarni frontmen "Riblje Čorbe" i jedan od najvećih pesnika jugoslovenskog rok muzike, umro je u 71. godini u Ljubljani. Njegov neponovljivi glas i buntovni stihovi obeležili su generacije, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u muzici i srcima obožavalaca. Iako je poslednjih godina vodio bitku sa hroničnom bolešću pluća, Bora je do poslednjeg trenutka živeo u duhu svoje muzike - snažno, bez kompromisa.

Zoran Dašić Daša, muzičar i Borin dugogodišnji prijatelj, sa tugom se prisetio njihovih zajedničkih trenutaka: - Bora i ja smo prijatelji skoro 50 godina. Kada si toliko dugo vezan za nekoga, tvoj život se toliko isprepliće sa njegovim da jednostavno ne možeš da zamisliš da ga više nema. Bora je bio deo svakog važnog događaja u mom životu, a njegov odlazak je stavio tačku na jedno veliko poglavlje. On je bio uz mene od prvog dana, verovao je u mene više nego ja

Povezane vesti »

Ključne reči

Najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja