Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina (foto)

Blic pre 10 dana

Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.

- Ovo leto bile su nezapamćeno visoke temperature, ko je papriku gajio na otvorenom, ona se dobrim delom osušila. Mi smo se odlučili za plasteničku proizvodnju i to je bio spas. Odličan je rod i još bolji kvalitet u svakom od naših 14 plastenika. Samo u jednom plasteniku imamo oko 700 kilograma paprike ajvaruše. Redovno smo zalivali, svaki dan, zato su plodovi jako krupni i kvalitetni, samo debljina paprike je oko jedan čitav centimetar, kaže Miroslav za RINU. On

Povezane vesti »

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja