Životna priča od pet Oskara: Kako su Italijan iz Bronksa i Afroamerikanac sa Floride učinili da ceo svet plače zbog njihovog prijateljstva: "Tata je bio proizvod vremena i svog okruženja"

Blic pre 17 dana

Frenk Entoni Vallelonga odnosno "Toni Lip" i Don Širli, stvarni ljudi iza priče filma "Zelena knjiga“, formirali su neuobičajeno prijateljstvo u vreme kada su međurasni odnosi bili retki. Toni Lip, izbacivač iz njujorškog kluba, postao je vozač i zaštitnik Širlija, crnog pijaniste na turneji kroz jug Amerike. Njihova priča, koja je inspirisala film nominovan za pet Oskara, uključuje stvarne događaje iz njihovih života.

Vallelonga, sin Tonija Lipa, ističe da je film "Zelena knjiga“ verodostojan prikaz njihovog putovanja, koje je bilo sve osim običnog. On objašnjava da su svi prikazani događaji, uključujući poznati trenutak kada je Toni Lip pojeo 25 hot dogova u jednom dahu, zaista deo njihovih života. Vallelonga je želeo da priča bude autentična i da sve emocije potiču iz stvarnosti. "Osećanja potiču iz istine, jer je priča toliko neverovatna da je istina dovoljna“, kaže on. Film

Oskar »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja