Mediji: Izrael istražuje da li je ubijen lider Hamasa Jahja Sinvar; šta je podrazumevao Hezbolahov plan "Osvoji Galileju"

RTS pre 21 minuta

Sukob Izraela i Hamasa – 352. dan. Hezbolah je jutros iz Libana lansirao oko 85 raketa na sever Izraela, nakon nekoliko baraža tokom noći. Izraelske snage izvode novi talas vazdušnih udara na mete Hezbolaha u Libanu i prete intenziviranjem napada, saopštila je Izraelska vojska (IDF) kao odgovor. Stejt department pozvao Amerikance da napuste Liban i ne putuju u tu zemlju zbog "nepredvidive prirode sukoba". Izrael izvršio raciju i zatvorio Al Džazirinu redakciju u Ramali.

Netanjahu navodno rekao da je živa polovina od 97 talaca koje Hamas drži u Gazi Na zatvorenom sastanku Komiteta za spoljne poslove i odbranu Kneseta, izraelski premijer Benjamin Netanjahu je navodno rekao poslanicima da je samo polovina od 97 talaca koje Hamas drži u Gazi od 7. oktobra živa. "Prema informacijama koje imamo, polovina talaca u Gazi je živa", citirao je Vojni radio izraelskog premijera. Prema informacijama koje su ranije procurele sa tog sastanka,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja