Kineski sajam trgovine uslugama olakšava poslovanje u medicinskom sektoru

Beta pre 8 sati

Bežični pejsmejker veličine kapsule privukao je pažnju izlagača i posetilaca na ovogodišnjem Kineskom međunarodnom sajmu trgovine uslugama (CIFTIS) 2024, piše Sinhua.

Razvijač pejsmejkera, Medtronik (Medtronic), jedna od najvećih kompanija za medicinske uređaje na svetu, po prvi put je učestvovala na sajmu. Donela je preko 60 proizvoda i rešenja na sajam trgovine.

Oko 15.000 implantacija je obavljeno otkako je pejsmejker Mikra (Micra) lansiran u Kini 2019. godine. Njegova sledeća generacija, Mikra AV2, sa naprednijim algoritmima i dužim vekom trajanja, uskoro treba da budelansirana u Kini.

Medtronik je takođe lansirao sistem daljinskog nadzora za elektronske uređaje za kardijalnu implantaciju s lokalnim serverima u Kini, od čega je korist imalo hiljade kineskih pacijenata sa aritmijom.

Još jedan zdravstveni gigant, Filips (Philips), doneo je na sajm CIFTIS raznovrsnu vrhunsku opremu, uključujući veštačku inteligenciju 4D MRI, sistem za preciznu dijagnostiku i tretman ultrazvukom, i super kompozitnu operacionu salu, od kojih su neki prvi put predstavljeni u Kini.

Kina je jedan od glavnih pokretača rasta za Filips na svetskom nivou. Proizvodi iz pet sveobuhvatnih proizvodnih baza Filipsa u Kini prodaju se na globalnim tržištima.

Kao odgovor na stratešku odluku kineske vlade da promoviše novi talas obnove velikih uređaja i zamene potrošačkih dobara,Filips je lansirao novi projekat na CIFTIS-u kako bi pružio prilagođena rešenja za tehnološke nadogradnje i iteraciju opreme medicinskih ustanova..

Naglasila je da kineski fokus na razvijanje novih kvalitetnih proizvodnih snaga, promociju visokog nivoa naučnih i tehnoloških inovacija, i stvaranje poslovnog okruženja svetske klase pružaju podsticaj preduzećima da uvode globalnu mudrost i neguju lokalne inovacije.

Najprodavaniji medicinski proizvodi koje su proizvela kineskah preduzeća takođe su predstavljeni na CIFTIS-u.

T20, ultra-visoko protočni sekvencer razvijen od strane kompanije MGI teh (MGI Tech) iz Šendžena, povezane sa BGI grupom, izvozi se u Evropu i na Bliski istok i podržava nekoliko velikih projekata širom sveta.

Prema rečima Terensa Sionga, potpredsednika za globalni razvoj u BGI grupi, T20 je postigao svetski rekord u brzini sekvenciranja i troškovima, smanjujući cenu sekvenciranja celokupnog ljudskog genoma na manje od 100 američkih dolara po genomu.

Kina je spremna da promoviše zdravstvenu razmenu i saradnju sa drugim zemljama, da podstiče i podržava primenu medicinskih inovacija i da pruži pozitivan doprinos izgradnji zajednice zajedničkog zdravlja za čovečanstvo, izjavio je Lei Haičao, direktor Nacionalne zdravstvene komisije, na događaju tokom CIFTIS-a.

(Beta, 23.09.2024)

Beta »

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja