Kakve veze ima zgrada na Terazijama 36 sa mladencima i matičarom? Jedan čovek je zaslužan za to, a evo zbog čega mu je Beograd dužnik (foto)

Blic pre 4 sati

Kako bi se ispričala priča o kući na Terazijama broj 36 moralo bi da se krene od kuće koja se nalazi na uglu Nušićeve i Makedonske ulice. Kuće iz koje se čulo prvo čitanje teksta za venčanja Duška Radovića koji počinje poznatim rečima: "Brak se uređuje zakonom samo onda kad ne može drukčije. Zbog toga ne dozvolite da vam zakon uređuje brak. Uredite ga sami, lepše i humanije nego što bilo koji zakon to može da predvidi".

Upravo priča o ove dve kuće, ali i jednom čoveku koji ih povezuje, koja je objavljena i u naučnim radovima, završila je skoro na društvenim mrežama, a čak i najstariji Beograđani morali su da priznaju da nisu znali baš sve detalje. "Kada dolazite od Londona levom stranom Ulice Kralja Milana, tada Terazije počnu negde naspram ulice Dragoslava Jovanovića tj. preko puta nekadašnjeg Putnika, a početkom XX veka Ulica Kralja Milana je bila sve do kafane Albanija. Dakle,

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja