Izložba prljavih gaća zaprepastila novosađane: Postavljene usred centra grada sa tragovima krvi, pljušte komentari zgražavanja, a evo šta zapravo predstavljaju (video)

Blic pre 4 sati

U izlogu Galerije Akademije umetnosti u Novom Sadu postavljen je deo nove izložbe radova studenata master studija na Departmanu likovnih i primenjenih umetnosti koja je izazvala šok i negodovanje među Novosađanima. Brojni negativni komentari na društvenim mrežama ukazali su na to da se umetnički izraz mladih autora nije dopao građanima, a mnogi su se zapitali i gde je granica umetnosti.

Naime, sve je krenulo od objave jedne Novosađanke u istoimenoj Fejsbuk grupi koja je želela da podeli sa ostalim članovima interesantnu izložbu koja je dostupna u njihovom gradu. Međutim, fotografije instalacije koje je ona postavila, a koje su sačinjene od raznog ženskog donjeg veša koji je bio umazan, pretpostavlja se, nečim što bi ukazivalo na menstrualnu krv, bile su inicijalna kapisla za niz negativnih komentara i osuda koje su ubrzo usledile. "Bez izvinjenja.

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja